Ananasås 4 pers
1½ dl vispgrädde 1½ dl gräddfil 100 g majonnäs 1 burk krossad ananas utan spad Blanda ananas, majonnäs, gräddfil med vispad grädde. Låt stå kallt 1 tim.
Romsås 4 pers
2 dl gräddfil 2 dl majonnäs 100 g rom Hackad dill Salt & peppar Blanda alla ingredienser och smaksätt med salt & peppar. Låt stå 1 tim.
Citronsås 4 pers
2 dl majonnäs 2 dl gräddfil 1 pressad citron 1 dl finklippt dill Salt & peppar Blanda alla ingredienser. Rör om väl och smaksätt med salt & peppar. Låt stå kallt 1 tim.
Dillsås 4 pers
2 dl creme fraiche 1 fiskbuljongtärning 2 msk dill Koka creme fraiche och smulad buljongtärning 1 minut. Tillsätt dill och låt sjuda 1 min
Örtsås 4 pers
1 dl gräddfil 2 dl creme fraiche 1 äggula 1 msk citronsaft 2 msk persilja 2 msk gräslök 1 tsk dragon 1 tsk körvel 1 msk olivolja cayennepeppar, salt & vitpeppar Blanda alla ingredienser, rör om väl och smaksätt med kryddorna. Låt stå kallt 1 tim.
Lyxsås 4 pers
2 dl lätt creme fraiche 1 dl lättmajonnäs 2 msk chilisås 1 tsk senap 1 msk dill 1 msk gräslök 1 tsk citronpeppar 1 msk whisky 2 dl finhackade räkor 2 msk rom Blanda försiktigt alla ingredienser. Låt stå kallt 1 tim.
Gräslöksås 4 pers
1 dl vittvin 1 dl fiskbuljong 2 dl creme fraiche 1/2 tsk salt 1-2 krm vitpeppar 1 dl finklippt gräslök 1 msk smör Blanda vin och fiskbuljong i en kastrull. Låt det koka upp. Klicka i creme fraiche och koka ihop såsen 10-15 minuter på stark värme, vispa då och då. Smaksätt med salt & vitpeppar. Tillsätt gräslöken och klicka i smöret. Låt såsen koka upp.
Chilihollandaisesås 4 pers
4 dl färdig hallandaiesås 2 krm sambal oelek rivet skal av 1 lime 1/2 strimlad färsk röd chili Tillred hollandaisesåsen enligt anvisningen på förpackningen och blanda den med de övriga ingredienserna. Servera med vanlig kokt potatis eller vänd den kokta potatisen i smält smör och rikligt med hackad dill.
Kall Limesås 4 pers
1 lime, rivet skal 1 msk majonnäs 2 dl matlagningsyoghurt 1 msk mango chutney 3/4 msk Youch of Taste grönsaksfond 1 tsk riven färsk ingefära 2 msk hackad citronmeliss Tvätta limen och riv skalet. Blanda det rivna , skalet med övriga ingredienser. Låt såsen stå och dra i kylen minst 1 timme.
Currysås 4 pers
1 1/2 dl vispgrädde 2 dl majonnäs 2-3 tsk curry 1 msk flytande honung 1 msk vinäger 1/2 tsk salt Vispa grädden och blanda den med majonnäs, curry, honung och vinäger. Smaka av med salt.
Citron Aioli 4 pers
2 dl majonnäs 2 dl creme fraiche 4 klyftor pressad vitlök 2 tsk rivet citronskal Blanda alla ingredienserna. Låt stå kallt 1 timme.